X

Passiivirakentaminen

Passiivirakentaminen on erityisen energiatehokas vaihtoehto. Passiivikatto® on nopea asentaa ja edullinen kokonaisratkaisu. Passiivikatossa koko kattorakenne sisältyy valmiisiin elementteihin. Kyseessä on ns. sandwich-elementti, jossa eristelevyyn on kiinnitetty molemmin puolin puulevy sekä tuuletus- ja asennustilan koolaukset. Myös räystäsratkaisu on mukana elementin rakenteessa. Koko elementti on rakenteeltaan kantava. Sitä on helppo työstää rakennustyömaalla ja läpiviennit, kuten aukko savupiipulle, voidaan tehdä mihin kohtaan tahansa. Passiivikatto säästää nopean asennuksen ja rakenteensa vuoksi merkittävästi aikaa ja kustannuksia. Passiivikatto on myös rakenteeltaan ohut verrattuna muihin passiiviratkaisuihin joka mahdollistaa edulliset lisäneliöt esimerkiksi yläkertoihin.

Passiivikatto on erityisesti passiivi- ja matalaenergiatalojen rakentamiseen tarkoitettu kattoelementti. Erinomaisen lämmöneristävyyden ja ilmanpitävyyden lisäksi Passiivikatto on erittäin nopea asentaa. Sen ansiosta pientalon katto on mahdollista saada vesikatetta ja sisäverhousta vaille valmiiksi jopa yhdessä päivässä. Nopeudesta on hyötyä esimerkiksi talvirakentamisessa, sillä rakennuksen lämmityksen voi kytkeä päälle jo katon asennuspäivänä. Elementtejä tehdään sekä standardimittaisina että määrämittoihin valmistettuna.

Passiivirakentaminen

Valmis järjestelmä

Elementit suunitellaan ja mitoitetaan aina kohdekohtaisesti. Kantava rakenne, lämmöneriste sekä koolaus sisäverhousta ja vesikatetta ovat valmiina elementissä. Erillistä palkkirunkoa, tuulensuojaa tai höyrysulkua ei tarvita. Kantavat elementit voidaan asentaa suoraan kurkihirren ja seinän varaan. Kantavan elementin pituus voi olla jopa 9m.

Nopea asentaa

Elementin rakenne jatkuu räystääksi asti, joka säästää valtavan määrän työtä ja minimoi työvirheiden mahdollisuuden. Vain vesikate ja sisäverhous asennetaan työmaalla. Nopean asentamisen johdosta pientalon sisätilat ovat säältä suojassa jo päivässä. Tämä on suuri etu varsinkin talvirakentamisessa.

Helppo työstää

Passiivikatossa on erinomainen lämmöneristävyys ja ilmanpitävyys se on helppo ja nopea asentaa. Erillistä palkkirunkoa, tuulensuojaa tai höyrysulkua ei tarvita. Ohuen ja kantavan rakenteensa takia Passiivikatto lisää neliöitä rakennukseen. Säästät rahaa asennuksessa, työstössä ja tulevaisuudessa.

Innosuomi palkinto

SPU kehitti yhteistyössä Tampereen teknillisen yliopiston ja VTT:n kanssa yksinkertaisen, toimintavarman ja tehdasvalmisteisen rakenteen, Passiivikaton, joka on palkittu Satakunnan Innosuomi-kilpailussa vuonna 2008.

Passiivikatolla mahdollistettiin uudenlainen tapa rakentaa pientalon katto. Katto saadaan asennettua päivässä työmaalla ja tuote soveltuu erityisesti matala- ja passiivienergiarakennuksiin.

Tuote on tehty pelkästään liimaamalla eli tuotantotekniikka on merkittävästi erilainen kuin aikaisemmin on käytetty. Näiden tuotteiden valmistamiseksi SPU Systems investoi uuteen tuotantolinjaan, joka vihittiin käyttöön saman vuoden syksyllä. Passiivikatto-elementti on ns. sandwich-elementti, jossa SPU-eristelevyn (nykyään Kingspan) molemmin puolin on puulevy sejö niihin kiinnitetyt tuuletus- ja asennustilan jäykistekoolaukset. Tuotteeseen kehitettiin uusi SPU-eristelevy (nykyään Kingspan), jonka lämmönjohtavuutta kuvaava lamda-arvo on vain 0,024 W/mK.

Elementissä ei ole lainkaan kylmäsiltoja eli eristekerroksen läpi meneviä kantavia rakenteita. Ohuella elementillä saavutetaan erittäin energiatehokkaita rakenteita. Rakenne on täydellisesti ilmanpitävä eikä eristekerroksessa esiinny haitallista ilmankiertoa, joka huonontaisi lämmöneristävyyttä.

2014: SPU myi passiivikattoliiketoimintansa Rakennustoimisto Soinulle. Kauppaan sisältyivät tuotantolinjan lisäksi kaikki passiivikattoon liittyvät aineettomat oikeudet tutkimustuloksineen.

2015: SPU ja Kingspan Group allekirjoittivat sopimuksen SPU:n liittymisestä osaksi Kingspanin globaalia rakennustuotekonsernia.

Kiinnostuitko Passiivikatosta?

Lähetä meille kysymyksesi tai kommenttisi oheisella lomakkeella.

Pidetään yhteyttä

Meille voi aina soittaa, lähettää mailia tai vaikka kirjeen, jos siltä tuntuu. Otamme asiasi käsittelyyn mahdollisimman pian.

Rakennustoimisto Soinu Ky
Puhelin: +358 40 548 8438
Osoite: Yrittäjäntie 10, 23800 LAITILA