X

Villa Borg

Villa Borg on nykyaikainen SPU-passiivienergiatalo, joka koostuu asuinrakennuksesta ja erillisestä autotallista. Talo sijaitsee Espoossa. Asuinrakennuksen tilojen laskennallinen lämmitysenergiankulutus on vain 16 kWh/bruttoneliö/vuosi. Seinissä on käytetty 260 mm:n paksuista SPU-eristekerrosta ja katossa 320 mm:n SPU-eristekerroksella varustettu SPU Passiivikatto. Talon alapohjassa on 200 mm:n SPU eristekerros. Talon seinät rakennetaan Valkeakosken Betonin valmistamista betonielementeistä.

Jos Villa Borg olisi eristetty eristevillalla (200 mm paksumpi eriste) autotallin ja asuinrakennuksen yhteenlaskettu bruttopintala olisi kasvanut yli 46 m2. Pelkästä bruttoalan säästöstä seuraa kymmenien tuhansien eurojen kustannussäästö.

Nykyaikaisen valmisosatekniikan ansiosta Villa Borgin muuttotarkastus pidettiin vain viisi kuukautta ja kaksi päivää anturavalun jälkeen. Villa Borg on sisältä valmis - ulkorappaus ja pihatyöt ovat vielä tekemättä. Villa Borgiin muutettiin 26.6.09.

Talotekniikka

Villa Borgin asuinrakennuksessa ei ole perinteisessä mielessä lämmitystä. Kylmien aikojen lämmitysenergiantarve on ratkaistu ilmanvaihtolaitteeseen liitetyllä lämmönvaihtimella. Kosteissa tiloissa on tilojen kuivumista edistävä mukavuuslattialämmitys. Ilmanvaihtolaitteena talossa on Enerventin Pegasos-ilmanvaihtolaite ja tähän yhdistettynä Enervent Energy Mixbox, jonka avulla talon sisäilmaa voidaan tarvittaessa lämmittää tai jäähdyttää tehokkaasti. Suurehkon autotallin takia taloon asennetaan maalämpöpumppu, jonka tuottamalla energialla lämmitetään myös käyttövesi ja katetaan asuinrakennuksen tilojen lämmitysenergiantarve.

Arkkitehtuuri

Talon suunnitelleet arkkitehdit ovat kiitelleet ohuiden eristeiden tuomaa vapautta arkkitehtisuunnitteluun. Koska SPU Eristeillä passiivitason eristysarvoihin päästään ohuilla, jo tavanomaisesti käytössä olevilla eristepaksuuksilla eivät eristeet ole vaikuttaneet talon arkkitehtuuriin. Talon seinän kokonaispaksuus on vain 380 mm. Tämän ansiosta talon ilme on moderni, pohjoismainen ja pelkistetty. Talon ovat suunnitelleet arkkitehti Teuvo Vastamäki Arkkitehtuuritoimisto Teuvo Vastamäki Oy:stä sekä arkkitehti SAFA Jyri Sarkkinen Arkkitehtitoimisto Arktinen Oy:stä.

Energiankulutus

Villa Borgin tilojen lämmitysenergiankulutus on vain 16 kWh/bm2/a.

Kiinnostuitko Passiivikatosta?

Lähetä meille kysymyksesi tai kommenttisi oheisella lomakkeella.

Pidetään yhteyttä

Meille voi aina soittaa, lähettää mailia tai vaikka kirjeen, jos siltä tuntuu. Otamme asiasi käsittelyyn mahdollisimman pian.

Rakennustoimisto Soinu Ky
Puhelin: +358 40 548 8438
Osoite: Yrittäjäntie 10, 23800 LAITILA