X

Suunnitteluohjeet

Passiivikatto on energiatehokas kattoelementti, nopea asentaa ja edullinen kokonaisratkaisu. Tältä sivulta löydät kaiken tarvittavan suunnitteluun.

Passiivikatossa koko kattorakenne sisältyy valmiisiin elementteihin. Kyseessä on ns. sandwich-elementti, jossa SPU-eristelevyyn on kiinnitetty molemmin puolin puulevy sekä tuuletus- ja asennustilan koolaukset. Myös räystäsratkaisu on mukana elementin rakenteessa. Koko elementti on rakenteeltaan kantava. Sitä on helppo työstää rakennustyömaalla ja läpiviennit, kuten aukko savupiipulle, voidaan tehdä mihin kohtaan tahansa. Passiivikatto säästää nopean asennuksen ja rakenteensa vuoksi merkittävästi aikaa ja kustannuksia. Passiivikatto on myös rakenteeltaan ohut verrattuna muihin passiiviratkaisuihin.

Passiivikatto on erityisesti passiivi- ja matalaenergiatalojen rakentamiseen tarkoitettu kattoelementti. Erinomaisen lämmöneristävyyden ja ilmanpitävyyden lisäksi Passiivikatto on erittäin nopea asentaa. Sen ansiosta pientalon katto on mahdollista saada vesikatetta ja sisäverhousta vaille valmiiksi jopa yhdessä päivässä. Nopeudesta on hyötyä esimerkiksi talvirakentamisessa, sillä rakennuksen lämmityksen voi kytkeä päälle jo katon asennuspäivänä.

Passiivikatosta on kaksi eri mallia, jotka käyvät passiivitaloihin ja matalanenergiataloihin. Elementtejä tehdään sekä standardimittaisina että määrämittoihin valmistettuna. Rakennustoimisto Soinu Ky myy Passiivikatto -elementtejä suoraan rakennusliikkeille, talotehtaille ja yksityisisille asiakkaille. Passiivikatto -elementeissä käytetään Metsä Woodin (ent. Finnforest) kertopuuta.

PASSIIVIKATTO PDF DWG

OHJEET JA LISÄMATERIAALIT

Passiivikaton suunnitteluohje

Yleiset perusteet Passiivikattoelemettien mitoittamiseen ja tuotantokuvien laatimiseen.

Passiivitalon suunnitteluohje

Tämä suunnitteluohje sisältää yleisiä perusteita SPU Eristeisen puurunkoisen passiivitalon toteuttamiseksi

SPU AL - Suoritustaso- ilmoitus

Uretaanilevyn SUORITUSTASOILMOITUS - suomeksi. Other languages http://www.spu.fi/dop/

Kerto-Q - Suoritustaso- ilmoitus

Kertopuulaatan SUORITUSTASOILMOITUS - suomeksi.

Kerto-S - Suoritustaso- ilmoitus

Kertopuurivan SUORITUSTASOILMOITUS - suomeksi.

Kiilto Kestopur sertifikaatti

Nordic approval of one component PUR adhesives from Kiilto OY.

Kiinnostuitko Passiivikatosta?

Lähetä meille kysymyksesi tai kommenttisi oheisella lomakkeella.

Pidetään yhteyttä

Meille voi aina soittaa, lähettää mailia tai vaikka kirjeen, jos siltä tuntuu. Otamme asiasi käsittelyyn mahdollisimman pian.

Rakennustoimisto Soinu Ky
Puhelin: +358 40 548 8438
Osoite: Yrittäjäntie 10, 23800 LAITILA